Aquest dilluns 27 de juny s’ha donat el tret de sortida a la setmana de l’Orgull LGTBIQ+ que organitza el col·lectiu Orgull Espluguí a l’Espluga de Francolí. L’inici dels actes s’ha celebrat amb una hissada de 13 banderes amb els colors del col·lectiu al Casal de l’Espluga de Francolí.

Primer acte de la setmana de l’Orgull Rural a l’Espluga de Francolí (Imatge: Laia Molné)

Els actes continuaran demà, a 2/4 de 8 quan institucions i col·lectius faran l’acte oficial d’obertura de la setmana de l’Orgull Rural. Es farà a la plaça de la vila on hi haurà la lectura del manifest inaugural i un brindis amb els assistents. El dijous dia 30 a les 10 al Jardí dels Francolins s’exhibirà la pel·lícula “Girl”, de Lukas Dhont. 

Divendres 1 de juliol s’aglutinaran gran part dels actes, a partir de 2/4 de 8 una carrossa amb el xou de l’artista MegaPubilla recorrerà els carrers de la vila per animar a tothom a sumar-se a la festa i a la rua que finalitzarà als Jardins dels Francolins. El mateix divendres a partir de les 2/4 de 9 del vespre i fins a les 3 de la matinada, se celebrarà la Festa de l’Orgull Rural: Animació rural,  bingo i xou amb la Mega-Pubilla i un xou especial amb música i Drag Queens per part de “Believe Group” que comptarà amb la presència de les artistes Victoria BanksWayúu Queen i el DJ @mariusconacento. Tot seguit, animació musical i sessió amb el DJ Jane Olympus.

L’últim acte serà el diumenge 3 de juliol un Vermut Poètic amb l’escriptor i poeta Mallorquí Sebastià Portell tancarà la setmana d’actes. Durant el vermut s’hi presentarà el llibre “Amors sense casa” un recull de Poemes en clau LGTBIQ+ en llengua catalana.