El material gràfic d’informació turística de l’Oficina de Turisme de Montblanc presenta dues novetats aquest estiu. D’una banda, s’ha renovat el plànol turístic que datava de 2017. Per ara només s’ha fet en la versió catalana. A mesura que s’esgotin les existències en castellà, francès i anglès també s’actualitzaran. A més, s’ha editat un plànol de camins amb un recull de dotze propostes de passejades pel terme.

La novetat principal és la del plànol del centre històric de la vila. S’ha posat al dia i, per exemple, en el perímetre de la muralla s’han afegit el portal i la torre de Sant Francesc. El revers del plànol s’ha transformat una mica més respecte a la versió anterior. S’han adaptat les propostes i s’ha apostat clarament per l’ús dels codis QR.

Nous plànol de camins del terme

Des de començament d’any l’Oficina de Turisme ha impulsat el seu perfil a Wikiloc. S’han publicat excursions senzilles pels voltants de Montblanc molt orientades a la creixent demanda de recomanacions per anar a caminar. Les propostes responen a les característiques més sol·licitades: que no siguin massa llargues ni complicades, que es puguin fer amb nens o que no comportin massa temps. 

El plànol és un recull de dotze de les propostes de caminada. En tots els casos hi ha un codi QR que permet trobar la informació específica de cada recorregut amb comentaris sobre punts interessants a veure o les indicacions de dificultat, desnivell i temps. Deu rutes surten de Montblanc, una de Prenafeta i una altra de Rojals.