Els actes de Sant Joan es recuperen per complet després de dos anys d’irregularitat a l’Espluga de Francolí. Aquest 2022 s’ha pogut celebrar la Diada sense aforaments limitats ni restriccions derivades de la pandèmia.

ÀUDIO: El regidor de cultura de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, valora el retorn a la normalitat

ÀUDIO: La coopresidenta dels Diables de l’Espluga, Lourdes Rosselló, destaca la tornada de les actuacions

La festa ha començat a 2/4 de 7 a la Font Baixa on els membres del Club Atlètic Espluguí han rebut la Flama del Canigó per traslladar-la fins a la plaça Montserrat Canals, acompanyats del seguici popular. A la plaça s’ha celebrat, a peu dret i sense aforaments controlats, el tradicional acte institucional d’encesa del peveter amb el Joan més longeus del municipi, que enguany han estat elegits per un procés selectiu. El missatge de la Flama ha anat a càrrec dels integrants del col·lectiu Orgull Espluguí.

Durant l’acte s’ha repartit la flama a 12 de municipis de la Conca, el Baix Camp i les Garrigues. Les entitats de cultura popular també han recuperat l’habitual cercavila de lluïment.

Correfoc i festa per acabar la jornada

De cara a la nit els actes continuaran amb el correfoc dels Diables de l’Espluga i l’espectacle pirotècnic que enguany es tronarà a centralitzar al Casal. A les 12 de la nit, lectura del missatge de la Flama del Canigó i després concert amb La Tropical i en Tum Tum Pà.

GALERIA D’IMATGES

Recopilatori de fotografies de l’arribada de la Flama del Canigó i l’acte institucional a la plaça Montserrat Canals (Imatges: Laia Molné)