L’Espluga de Francolí ha inaugurat aquest dijous la remodelació de la piscina municipal, parcialment acabada, donant el tret de sortida a la temporada de bany. A causa de problemes amb l’entrega de material, ara per ara les obres no han pogut finalitzar al 100%. Tot i això, sí que s’ha pogut posar en servei la piscina per tal de poder-la obrir al públic del 23 de juny a l’11 de setembre. La part que queda per executar és un tros del paviment que no afecta el funcionament normal de la piscina i està previst que s’enllesteixi en els pròxims dies. La zona que encara resta en obres s’ha delimitat per seguretat.  

Aquesta obra, que ha durat tres mesos i ha suposat una suma d’inversions de gairebé 300.000 euros, ha permès canviar el vas d’ús recreatiu i esportiu amb la instal·lació d’una nova làmina armada i s’ha transformat en desbordant. La reforma també ha inclòs l’arranjament de la sala de màquines i s’ha pavimentat de nou la zona d’accés al voltant de la piscina municipal. A més a més, s’han instal·lat dutxes d’acer inoxidable en la zona de la platja del vas recreatiu.  

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, destaca la importància de millorar amb la impermeabilització

Inauguració de la piscina municipal (Imatge: Pep Morató)

Amb aquestes millores d’arranjament s’han resolt els problemes d’impermeabilització que tenia la  piscina municipal a causa del deteriorament i s’ha adequat la instal·lació a la normativa tècnica vigent. Per altra banda, amb aquesta actuació s’ha dotat l’equipament de les condicions de seguretat i salubritat adients per tal de garantir la seguretat dels usuaris i la durabilitat de les instal·lacions.  

ÀUDIO: La regidora d’Esports de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, detalla les millores realitzades

Aquesta actuació era un canvi necessari a un espai on cada estiu es registren vora 10.000 accessos, a més a més, de diverses activitats aquàtiques com per exemple aquagym, natació, casals d’estiu o campus esportius. 

La piscina torna sense límits d’aforaments

Aquest any es tornarà a gaudir del 100% de l’aforament, sense franges horàries, amb abonaments de 30 i 15 banys no individuals i amb els cursos de natació i d’aquagym habituals. Pel que fa als preus de les entrades es mantenen les mateixes tarifes de la temporada passada amb entrada gratuïta pels menors de 5 anys. També es mantenen els preus reduïts per les persones majors de 65 anys o amb discapacitat  i les tarifes especials per a grups.