Des de la riuada del riu Francolí l’any 2019 que Vimbodí i Poblet es trobava a l’espera de la construcció d’una escullera a la llera del riu Milans per mitigar la força de l’aigua en futurs desastres naturals. Actualment, el projecte es troba en execució i s’espera que pugui estar acabat a finals de juliol, creant una zona amb una base de pedra per fer de contenció i suavitzar la força de l’aigua.

ÀUDIO: L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, explica l’obra de l’escullera

Un cop completat aquest primer projecte, amb un cost de 110.000 euros, l’Ajuntament traurà a licitació una segona part de la proposta, amb la qual es vol ampliar el pàrquing de les Orenetes, creant diversos punts de recàrrega elèctrica, així com la instal·lació d’una coberta de plaques solars, que produirà energia per alimentar el Museu del Vidre. Aquesta segona part del projecte s’espera que pugui ser una realitat abans d’acabar l’any.

L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, i el diputat de la Diputació de Tarragona, Marc Rovira, visiten les obres del mirador de la TV-7022 (Imatge: Cedida)

Un mirador a la carretera de Vimbodí a Poblet

D’altra banda, com a part de les obres d’ampliació de la carretera TV-7002, que uneix Vimbodí amb el Monestir de Poblet, la Diputació de Tarragona ha previst la construcció d’un mirador per convertir-se en un espai de descans i informació sobre les muntanyes de Prades i el propi Monestir. Aquesta obra, actualment en construcció, es troba inclosa en el pressupost d’1,9 milions d’euros que la Diputació ha establert per la reforma de la via.