Aquest passat cap de setmana es van obrir les portes de l’obrador de cerveses artesanes de Baseactiva, a Santa Coloma de Queralt. Aquest, ha de ser un espai de trobada pels nous emprenedors i emprenedores que vulguin iniciar la seva activitat econòmica en el món de la cervesa artesanal. A Baseactiva, els futurs empresaris podran utilitzar les noves instal·lacions i maquinària d’última generació per a elaborar la seva cervesa i comercialitzar-la.

Després de l’última sessió del segon Curs d’Elaboració de Cervesa que s’ha dut a terme les últimes setmanes l’obrador de cervesa ja és una realitat perquè aquells artesans que vulguin elaborar el seu propi producte ho facin per un preu simbòlic, similar a un lloguer de local i els elaboradors podran fer ús del viver durant 5 o 6 anys o fins que compleixin un topall d’elaboracions, moment en què els emprenedors hauran de continuar per compte propi.

Aquesta obertura s’efectua després de mesos d’espera per part de Concactiva i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà a l’espera que se certifiquessin els paràmetres sanitaris adequats. El passat mes d’abril ja es va publicar al DOC de la Generalitat les bases i dos mesos més tard els emprenedors interessats ja poden començar a fer ús de les instal·lacions.