El sindicat de vinyaters es convertirà en un gran centre multiús. L’Ajuntament de Montblanc ha presentat un projecte de rehabilitació integral de l’edifici als PIREP, el programa d’impuls a la rehabilitació d’edificis públics del govern espanyol.

L’objectiu és completar l’obra ja iniciada a l’antiga cooperativa, on ara s’ha actuat en diverses fases en la rehabilitació d’una part de la teulada i també del seu interior.

Des que l’Ajuntament va comprar l’edifici l’any 2011, també s’hi ha instal·lat l’Oficina de Turisme i l’agrobotiga. El projecte preveu crear diversos espais per fer-hi xerrades, concerts, exposicions, entre altres actes. Les antigues tines originals del projecte de Cèsar Martinell de 1917 es mantindran, mentre que les més noves es tiraran a terra per aprofitar més l’espai.

Si l’Ajuntament aconsegueix la subvenció, serà el projecte més gran fet mai a Montblanc, econòmicament parlant. Està valorat en 1 milió 800 mil euros, i se subvencionaria el 85% del cost de l’obra.

És el segon projecte que presenta l’Ajuntament de Montblanc a aquest programa. Fa unes setmanes va presentar també el que preveu la rehabilitació de l’edifici del jutjat de pau de la vila. La resolució es coneixerà abans d’acabar l’any i les obres podrien començar en un any.