L’Obert d’Escacs Actius de Santa Coloma de Queralt s’ha celebrat aquest any omplit les 140 places disponibles i amb inscripcions en reserva. D’aquesta manera es va recuperar una edició on tots els jugadors participaven de forma conjunta i paral·lela amb un sistema suís a 8 rondes, amb partides de 15 minuts i 5 segons d’increment.

El Club d’Escacs de l’Espluga de Francolí hi va participar amb dues jugadores del club: la Maria Ibarz i l’Anna Alhama que van acabar el torneig amb tres punts cadascuna i situant-se en la classificació final en les posicions 99 i 106 respectivament. Un any en què el nombre de participants femenines s’ha incrementat en comparació amb edicions anteriors.

ÀUDIO: El president del Club d’Escacs de la Conca de Barberà, Miquel Trullols, explica com va anar la jornada

El campionat, que es caracteritza per comptar amb un nivell de joc molt alt, més de 30 jugadors titulats, és organitzat per l’Associació d’Escacs Santa Coloma de Queralt.

XVIII Obert d’Escacs Actius de Santa Coloma de Queralt (Imatge: Cedida)

Un torneig per joves a l’Espluga de Francolí

El proper 26 juny se celebrarà al gimnàs de l‘Antic Institut de l’Espluga de Francolí un torneig comarcal d’escacs de partides ràpides de 5 minuts per nenes i nenes de les escoles dels clubs de la comarca com són el de l’Espluga de Francolí, Montblanc i Santa Coloma de Queralt.