Ecovidrio, l’entitat encarregada del reciclatge de vidre a Espanya, ha agermanat Montblanc i Vimbodí i Poblet en l’Any Internacional del Vidre, declarat per l’ONU per aquest 2022. L’objectiu de la iniciativa ‘Municipis Agermanats pel Vidre’ és reconèixer al material vidre i a aquelles localitats que han estat lligades històricament a aquest, així com emfatitzar les seves qualitats sostenibles i circulars i potenciar la recollida selectiva dels envasos a través del contenidor verd.

Són els dos primers municipis de la província de Tarragona en agermanar-se, d’un llistat de més de trenta de tot l’estat espanyol. Fins a finals d’any, l’objectiu és arribar a agermanar una cinquantena de municipis.

Vimbodí té una llarga tradició artesanal amb el vidre, que ha convertit en un reclam turístic a través del museu dedicat al vidre que hi ha al municipi. Montblanc, d’altra banda, té al municipi dues empreses dedicades a la fabricació i reciclatge de vidre.

De manera simbòlica, Ecovidrio ha celebrat aquest dimarts un acte d’agermanament dels dos municipis, fent-los entrega d’una clau de vidre reciclat. A l’acte també hi han participat les empreses Verallia i Revibassa de Montblanc, així com el mestre vidrier del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet.

ÀUDIO: La gerent d’Ecovidrio a Catalunya, Sílvia Mayo, explica la iniciativa