La Flama del Canigó tornarà a l’Espluga de Francolí aquest 23 de juny en una revetlla de Sant Joan que recupera la plena normalitat. L’acte anirà acompanyat dels elements habituals d’abans de la pandèmia com són l’actuació dels grups de cultura popular o el concert de fi de festa.

ÀUDIO: El regidor de Cultura, Enric Mercadé, detalla que aquest any torna la plena normalitat

L’arribada de la Flama del Canigó a la Font Baixa, a 2/4 de 7, marcarà el punt d’inici de la festa, moment en què infants i membres del Club Atlètic Espluguí portaran la Flama en relleus fins a la plaça Montserrat Canals. Allà, cap a les 7 de la tarda, el Joan i la Joana més longeus de l’Espluga s’encarregaran d’encendre el peveter i es repartirà la Flama a una desena de municipis de la Conca, el Baix Camp i les Garrigues. Tot acompanyat d’una cercavila completa amb l’actuació de les entitats de cultura popular, un acte que havia quedat suspès anys anteriors a causa de la pandèmia.

Com a novetat, el Joan i la Joana d’enguany han estat elegits de forma prèvia a través d’una crida feta pels canals de difusió de l’Ajuntament de l’Espluga, donant l’oportunitat a tots els veïns i veïnes amb aquest nom de participar-hi. El missatge de la Flama anirà enguany a càrrec dels integrants del col·lectiu Orgull Espluguí.

Ja entrada la nit, a les 11, començarà a la plaça de l’Església el correfoc de la nit de revetlla que passarà pels carrers Lluís Carulla, Sant Blai, Anselm Clavé, Mn. Cinto Verdaguer, Àngel Guimerà, plaça de l’1 d’Octubre i plaça Montserrat Canals. Seguidament, serà el torn de l’espectacle pirotècnic que recupera la centralitat al Casal de l’Espluga. A mitjanit es llegirà el manifest de la Flama del Canigó. La nit acabarà amb els concerts de La Tropical i Tum Tum Pà.

ÀUDIO: La copresidenta dels Diables de l’Espluga, Iris Capitán, explica els actes organitzats per l’entitat

Sant Joan se celebrarà aquest any amb normalitat a l’Espluga de Francolí (Imatge: Laia Molné)

La iniciativa “Il·luminem l’Espluga” continua activa

A causa de la pandèmia, l’Ajuntament de l’Espluga va activar una campanya anomenada “Il·luminem l’Espluga” amb la qual els forns i pastisseries del municipi regalen bengales amb la compra d’una coca de Sant Joan. Aquest any continua aquesta iniciativa amb més de 1.500 bengales repartides als comerços de proximitat.