L’Ajuntament de Montblanc ja ha enllestit les obres de la torre-portal i pas de ronda de la muralla de Sant Francesc. De fet, durant el primer cap de setmana de Medieval, ja es va obrir el nou tram als visitants. Més d’un miler de persones van visitar el nou tram de la muralla i van gaudir de les noves vistes que ofereix.

Amb l’objectiu de donar-ho a conèixer als montblanquins i montblanquines, els propers dies 7 i 8 de maig hi haurà jornada de portes obertes per la ciutadania de Montblanc perquè puguin conèixer el portal, la torre i el pas de ronda de Sant Francesc.

La visita serà acompanyada del guiatge que permetrà interpretar les obres de rehabilitació i restauració que s’hi han realitzat, així com també per donar a conèixer quin ha estat el paper que ha jugat aquest monument de defensa al llarg de la història de la vila i la seva tipologia constructiva.

El recorregut permet descobrir com era la fortificació medieval quan va ser bastida i quins usos tenien, però també possibilita la visita a l’interior de les torres. De fet, d’entre el tram obert al públic també en destaca la visita a la totalitat de les estances de tres de les torres de la muralla. 

Aquest proper cap de setmana, en concret els dies 30 d’abril i 1 de maig, es reobrirà aquest tram de muralla perquè pugui ser descobert pels visitants de la Setmana Medieval de Montblanc.