El cicle de debats «Visions 5.1» torna un any més al Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla per convertir-se en un punt de reflexió i trobades sobre qüestions que afecten la societat, aquest any amb les crisis actuals que s’estan vivint i sobretot respostes creatives per solucionar-les, com a tema conductor.
ÀUDIO: El redactor de La Conca 5.1, Leandre Romeu, destaca la importància d’aquests debats per donar impuls al territori
L’activitat, coorganitzada amb l’Associació de La Conca 5.1 està formada per diversos debats programats setmanalment del 6 del maig fins al 3 de juny. Seran presencials a les instal·lacions del Museu de la Vida Rural amb reserva prèvia però gratuïta. També es podran seguir de manera virtual a través del canal de YouTube de l’MVR, en una edició on es reforçarà l’àmbit televisiu d’aquests debats, que es podran recuperar també a través de l’E-Museu i del canal d’Spotify de l’entitat.
ÀUDIO: La directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, posa l’accent en el format híbrid dels debats
Se citaran al Museu experts de camps molt diversos com ara l’educació, l’antropologia, la mobilitat, les ciències ambientals o la cultura. Els debats comptaran amb personalitats com els antropòlegs Yayo Herrero i Emilio Santiago Muiño, l’ambientòleg Andreu Escrivà, l’escriptora i investigadora Remedios Zafra, la també investigadora Alicia Valero o la veterinària María Sánchez, entre d’altres.
El debat que duu per títol «Ser conscients de la crisi. De la inconsciència a la consciència» donarà el tret de sortida al cicle el 6 de maig. La setmana següent, el 13 de maig, l’emergència climàtica serà l’element central, el dissabte dia 21 s’abordarà el consum i l’alimentació, el 27 de maig l’art i la cultura i en la darrera jornada, el 3 de juny, es farà una cloenda amb debat «Respostes creatives a les crisis».
Aquesta novena edició de «Visions 5.1» està estretament lligat amb l’exposició temporal que es pot veure fins al gener del 2023 al Museu de la Vida Rural i que reflexiona sobre les crisis com a moment de canvi i d’oportunitat, fent un paral·lelisme de la COVID-19 amb la crisi de la fil·loxera.