Una avaria elèctrica ha deixat sense llum les localitats de Vilanova de Prades i de Vallclara durant tota la nit, a més a més, de diversos municipis del Priorat. Segons fonts d’Endesa a l’EFMR, l’avaria es va produir aquest dimecres a les 22.10 h quan a causa de la tempesta un llamp va fer caure un cable d’una línia elèctrica de mitja tensió i va deixar centenars de clients afectats per la falta de subministrament elèctric.

La companyia ha mobilitzat una trentena de tècnics per arreglar les avaries, alhora que ha habilitat vuit grups electrògens a tot el territori per tal de minimitzar les afectacions, entre ells un a Vilanova de Prades que s’ha instal·lat al voltant de les 10 del matí d’aquest dijous. En total quan es va detectar l’avaria hi havia 5.200 clients afectats repartits per tots els municipis, afectant poblacions més grans com l’Espluga de Francolí, Prades i Cornudella.

El mal temps que ha colpejat la Conca de Barberà durant les darreres hores també va deixar sense llum els abonats de l’Espluga de Francolí, a causa de la mateixa incidència. Vora les 10 del vespre diverses interrupcions van fer que marxes la llum a les llars d’aquests municipis de la Conca de Barberà durant uns minuts, en aquest cas, però la companyia va poder arreglar el problema amb vies alternatives a les 2:22 h, segons ha confirmat Endesa a l’EFMR.