Les dues emissores municipals de la Conca de Barberà seran l’altaveu aquest divendres de la cantata de les escoles de la comarca anomenada “La veu de la terra”. L’estrena serà a les 11 del matí amb un programa especial a Ràdio Montblanc i l’Espluga FM Ràdio, coincidint amb el dia de la Terra. Just després de l’estrena radiofònica, la cantata es podrà veure a Youtube gràcies al vídeo que han produït els professionals dels dos mitjans de comunicació.

Els alumnes de 4t i 5è de primària canten nou cançons i vuit clams intermedis que s’han enregistrat durant el març i l’abril. Els periodistes Laia Molné i Josep Ardila han passat per totes les escoles per captar la veu dels nens i nenes.

La darrera experiència d’un projecte conjunt d’aquestes característiques va ser el 2019 amb la interpretació de la Llegenda de la Princesa i Sant Jordi. L’esclat de la pandèmia va impedir donar-li continuïtat fins aquest curs, quan s’ha reinventat l’activitat “Cantem junts” per celebrar-la d’acord amb el context sanitari encara que no hagi estat amb els 400 alumnes de forma presencial com fa 3 anys.

La cantata d’aquest 2022 dona vida a l‘obra del Petit Taller de Cançons s’ha treballat amb el suport del Camp d’Aprenentatge Pau Casals i promou la conscienciació dels infants i joves sobre el moment que vivim d’emergència climàtica i ambiental, així com les possibilitats d’intervenció en el nostre entorn més proper. El Consell Comarcal també ha col·laborat amb la iniciativa.