Diumenge vinent, es celebrarà la Festa de les Pubilles, que organitzen conjuntament l’Ajuntament de Sarral i les joves que compleixen 18 anys. Enguany i causa de la pandèmia, la protagonitzaran 14 joves sarralenques que van adquirir la majoria d’edat els anys 2020, 2021 i 2022. La festa és l’equivalent en femení a la festa dels Quintos, que es va celebrar fa uns dies.

Els actes començaran de bon matí, amb un recorregut pels carrers amb acompanyament de la xaranga Tocabemolls, que farà parada per les cases de les pubilles i fins a arribar a l’Ajuntament. Allà hi haurà la proclamació i el comiat de les pubilles sortints. Després, vermut electrònic al passeig, a un preu de tres euros per contribuir a finançar la celebració. A la tarda, a partir de les 7, l’Orquestra Excelsior ofereix el ball que continuarà a la nit amb el tradicional ball del ramallet. Cap a les 2 de la matinada, relleu musical amb La Cosa Nostra, que tocaran versions fins ben entrada la matinada. I per rematar, disco mòbil amb Sergi Domene.

Actes tradicionals de Setmana Santa

D’altra banda, els actes catòlics de la Setmana Santa es celebraran a Sarral i a Montbrió de la Marca. Dijous Sant tindrà lloc la missa del sopar del Senyor, que serà a les 6 de la tarda a Montbrió i a 2/4 de 8 del vespre a Sarral. L’endemà Divendres Sant a les 9 del matí sortirà el Via Crucis fins a l’ermita de Sarral, i una hora més tard se celebrarà a la pedania. A la tarda, Passió del Senyor als dos pobles. A les 10 de la nit i solament a Sarral sortirà pels carrers la processó. El dissabte i a les 10 de la nit tindran lloc, als dos pobles simultàniament, la Vetlla Pasqual. Finalment, el Diumenge de Pasqua i a les 9 del matí tornarà a haver-hi processó abans de l’ofici religiós.

A més, pel Dia de la Mona, dilluns 18 d’abril, s’ha organitzat un dinar popular per menjar-la a la plaça del Mercat de Sarral. El tiberi el munta l’Associació de Jubilats i SarralFest.