El viver de cervesa situat a Baseactiva, seu de Concactiva a la Baixa Segarra, obrirà les seves portes als emprenedors que hi vulguin fer ús abans de l’estiu. Fa aproximadament un any que Baseactiva es troba oberta al públic, així com el viver de cervesa que hi ha adherit, però els tràmits burocràtics no han permès, fins al moment, que es pogués fer un ús lliure de les instal·lacions.

Fa un parell de setmanes que les bases han sortit publicades al DOC de la Generalitat, després d’aprovar tots els tràmits necessaris, els quals s’han endarrerit a causa de la pandèmia i de tots els documents requerits pel que fa a requisits sanitaris. Amb aquest últim pas completat només falta que Concactiva faci públiques les bases i els terminis de licitació i s’espera que abans de l’estiu ja puguin iniciar les seves elaboracions les primeres empreses.

ÀUDIO: El tècnic de Concactiva, Josep Maria Selva, destaca els problemes burocràtics

Properament, es publicaran tots els requisits que han de complir els emprenedors que hi vulguin participar en el web de Concactiva i del Consell Comarcal. Entre aquests requisits destaca un curs introductori gratuït per aprendre a fer ús de la maquinària, que serà compartida.

Els participants hauran de pagar un preu simbòlic, similar a un lloguer de local i podran fer ús del viver durant 5 o 6 anys o fins que compleixin un topall d’elaboracions, moment en què els emprenedors hauran de continuar per compte propi.

ÀUDIO: Josep Maria Selva detalla el funcionament del viver de cervesa