L’ús que durant diverses etapes de la història s’ha donat a les plantes i els elements als quals aquestes estan relacionades a l’entorn de l’Espluga de Francolí han quedat recollits i plasmats en el llibre “Plantes i paisatge a l’Espluga de Francolí. Una perspectiva històrica i etnobotànica”.

Des de l’associació Corremarges, juntament amb el Museu de la Vida Rural, s’ha produït aquest recull per deixar constància de la història oral del municipi amb relació a les plantes i també els apunts històrics que es conserven sobre el tema. El llibre està format per un capítol introductori i 5 més dedicats a l’ús de les plantes en diversos àmbits.

ÀUDIO: El membre de Corremarges, Guillem Figueres, desglossa els diversos apartats del llibre

La creació d’aquest llibre va néixer de la investigació feta per l’equip de Corremarges per donar vida al jardí etnobotànic del Museu de la Vida Rural, tot reflectint la realitat del paisatge a la zona. Per fer-ho es van concertar entrevistes amb veïns i veïnes del municipi, tot contrastant la informació amb altres pobles de la comarca.

ÀUDIO: La membre de Corremarges, Natasha Filippi, explica aquest procés

Encara ara, continuen amb la recerca per recollir tota la informació relativa a l’ús de plantes en diferents èpoques a la comarca, festes relacionades amb diverses plantes o cançons que hi fessin referència, entre d’altres. Per aconseguir nous testimonis, demanen que es posin en contacte amb Corremarges a través del seu web.