Al municipi de Sarral, on hi viuen unes 1.600 persones, hi ha empadronats 64 veïns i veïnes de nacionalitat ucraïnesa. La majoria treballen a alguna de les diverses empreses d’aquest municipi de la Conca de Barberà. La majoria d’ucraïnesos provenen d’una mateixa zona propera, frontera de Polònia i que, per tant, queda més allunyada de l’epicentre del conflicte bèl·lic més dur. El govern municipal, i també membres de l’oposició, van celebrar ahir una reunió amb la comunitat ucraïnesa, a la qual van assistir una vintena de persones.

ÀUDIO: L’alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís, destaca el material necessari per enviar a Ucraïna

A la trobada, celebrada al Casal de la Gent Gran, també hi van assistir representants de l’Escola Salvador Ninot, així com ciutadans de Sarral amb ànims de donar suport. Finalment, es va decidir que els propers dies s’iniciarà la recollida de material mèdic, roba, menjar durador i productes higiènics. Els punts de recollida de material són el Casal de la Gent Gran, a les tardes, i l’Escola Salvador Ninot, als matins.

De la seva banda, l’Ajuntament de Sarral farà un donatiu de 2.000 euros per a comprar  material que es necessiti. El consistori també mirarà si pot tramitar, amb la resta d’administracions, la sol·licitud per poder acollir a dues famílies amb canalla, que li ha fet la comunitat ucraïnesa a Sarral.

ÀUDIO: Victòria Cañís explica que algunes famílies han demanat el trasllat dels seus familiars al municipi