L’Oksana Dyakun, com molts ucraïnesos que viuen lluny de casa, fa dies que està enganxada al telèfon i a les notícies per saber com evoluciona la guerra al seu país. Ella fa divuit anys que viu a Montblanc, però té la família a una ciutat a 100 km de Kiev. Aquesta nit també s’hi han sentit sirenes i bombes.

ÀUDIO: La montblanquina d’origen ucraïnès, Oksana Dyakun, relata el seu testimoni

Ella, amb altres ucraïnesos residents a Montblanc, han organitzat una recollida de material, sobretot mèdic, per ajudar a aquells que han hagut d’agafar les armes per defensar-se dels atacs de Rússia. Una iniciativa similar a la impulsada recentment per Sarral.

Fins divendres, es poden portar termòmetres, xeringues, benes, valerianes o crema per cremades, als matins a l’Ajuntament de Montblanc i a les tardes a Protecció Civil. Dissabte portaran el material cap a Ucraïna i és possible que de tornada portin nens i nenes que surtin del país. L’Ajuntament ja es prepara per acollir-los si és necessari.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, destaca la possibilitat d’acollir infants al municipi

La comunitat ucraïnesa de Montblanc, formada per un centenar de persones, ja s’ha organitzat per continuar ajudant als seus familiars i amics que pateixen les conseqüències de la guerra.