El Carnaval queda oficialment inaugurat a l’Espluga de Francolí amb l’arribada aquest dijous de Sa Majestat el Carnestoltes a les escoles del municipi. Els més petits han donat la benvinguda a les festes disfressats i celebrant l’esdeveniment de forma conjunta als patis dels centres educatius.

Quasi dos anys després de l’inici de la pandèmia, l’Escola Vedruana i l’Escola Martí Poch han recuperat l’essència dels actes de carnaval podent reagrupar tots els seus alumnes en un mateix espai, a l’exterior, per donar la benvinguda al rei de les festes vestits per l’ocasió. Durant l’acte els diferents grups escolars han pogut desfilar i mostra les seves disfresses.

Les visites de benvinguda del rei Carnestoltes continuaran demà al matí a la Llar d’Infants i a la tarda amb una passejada pels carrers de l’Espluga de Francolí. L’acte principal serà dissabte amb la Rua de les Mil Disfresses i diumenge amb la festa infantil. La festa i xerinola s’acabarà el dimarts amb les viudes i el seguici fúnebre.