El Carnaval de l’Espluga amb la Rua de les Mil Disfresses està preparant la primera edició post pandèmia i ho fa amb la intenció de viure una festa “gairebé normal”. Finalment, el Carnaval espluguí recupera la nit de festa al pavelló del Casal i també el Carnaval Infantil del diumenge. En canvi, no hi haurà el concurs de disfresses que habitualment se celebra al mateix pavelló.

El 40è Carnaval de l’Espluga comptarà amb els actes més tradicionals de les darreres edicions menys amb el sopar de comparses al pavelló del Casal. Com cada any el Carnestoltes arribarà a l’Espluga el dijous visitant l’escola Martí Poch i l’escola Vedruna i ho farà amb la seva renovada carrossa. Divendres Sa Majestat el Carnestoltes 40 visitarà els més menuts de la Llar d’Infants Municipal i a la tarda passejarà pels carrers de l’Espluga.

CONSULTA EL PROGRAMA D’ACTES

El plat fort del Carnaval arribarà dissabte amb la Rua de les Mil Disfresses que començarà des de la Urbanització Carreras a dos quarts de 7 de la tarda amb el recorregut dels darrers anys, però com a novetat incorporarà una volta de lluïment a la plaça 1 d’Octubre. A partir de les 12 de la nit, al pavelló del Casal no hi faltarà la festa carnavalesca amb la música de DJ MOYA. El preu de l’entrada, amb consumició inclosa és de 5 € pels adults i de 3 € pels infants de 3 fins a 12 anys.

Torna la disbauxa infantil

Diumenge, a les 5 de la tarda, el Carnaval tornarà a citar els més petits, enguany com a novetat es trasllada l’aire a lliure, al Jardí dels Francolins, i no se celebrarà al pavelló del Casal, amb l’espectacle infantil “La Festa dels Xaxi Piruli”. Pel que fa als actes de dimarts hi haurà una rua de vídues que acompanyarà a Sa Majestat el Carnestoltes i plorarà les seves despulles en un discret seguici fúnebre pels carrers de la part baixa del municipi fins a arribar a la plaça de la Vila. Allí hi haurà el repartiment d’escudella on tindran prioritat tots aquells que vagin vestits de vídua, seguit dels que vagin disfressats. Els actes acabaran amb la lectura del testament i les últimes voluntats del carnestoltes i s’incineraran les seves despulles.

La comitiva de la Reina Carnestoltes va compartir la festa amb els infants (Foto: Xavier Lozano)

El Carnaval de l’Espluga repartirà 2.000 euros en premis

La Rua de les Mil Disfresses retornarà a l’Espluga de Francolí amb 14 premis per a les comparses. Es reconeixeran, especialment, les millors carrosses i disfresses, però també s’entregaran 10 premis entre les colles més destacades. En total, es repartiran 2.000 euros gràcies a la contribució de patrocinadors i de l’Ajuntament.

Inscripcions obertes

Les comparses es poden inscriure a la rua fins al dimecres 23 de febrer. Totes aquelles comparses que vulguin participar ho han de fer adreçant-se a les oficines de l’Ajuntament de l’Espluga, ubicades a l’Antic Hospital.