Actualment, està en procés de licitació l’obra per recuperar la zona d’esbarjo del Parc Fluvial, que va quedar destruïda per la riuada de 2019. Aquesta zona, però, s’ha dissenyat de forma diferent, convertint-la en un espai obert amb taules, zones enjardinades i lavabos. L’antic parc infantil es desplaçarà a l’illa lliure de cases de l’avinguda Lluís Companys, de la urbanització carreres.

Des de Junts per l’Espluga es mostren crítics amb aquest nou model plantejat, ja que al·leguen que la col·locació d’un gronxador no comportaria cap perill. A més, destaquen que s’instal·laran taules i lavabos pels alumnes que visiten les coves i que si es poden incloure aquests elements es podria fer el mateix amb el mobiliari de parc infantil.

ÀUDIO: El portaveu de Junts per l’Espluga, Jordi Torre, crític amb el nou disseny del Parc Fluvial

El grup de l’oposició explica que els ajuts inclouen la creació d’un nou parc, motiu pel qual s’ha desplaçat fins a la urbanització carreres i que tal com s’ha presentat el projecte seran necessaris altres ajuts externs el dia que es vulgui ampliar o millorar la zona del Parc Fluvial, ja que encara queda pendents actuacions com la remodelació de la zona on s’ubicava el celler Rendé Masdéu, que no entraran en el pressupost actual.

En la mateixa línia, el portaveu de Junts per l’Espluga destaca que els danys de la riuada es van taxar a l’Espluga en poc més d’un milió d’euros, mentre que a Montblanc superaven els 11 milions. En aquest sentit, creu que es podrien haver valorat amb més pressupost les pèrdues de l’Espluga, el que hagués estat d’utilitats en projectes com el Parc Fluvial, que ara per altres millores s’hauran de nodrir d’ajuts externs.

ÀUDIO: Jordi Torre destaca la diferència de pèrdues entre l’Espluga i Montblanc