L’Agència de Residus de Catalunya atorgarà 52.000 euros en ajudes al Consell Comarcal de la Conca de Barberà per la millora de diverses deixalleries de la comarca. Forma part de la convocatòria d’ajuts 2021. En total, l’Agència de Residus ha atorgat ajudes per un valor de 10.290.972 euros, que finançaran 91 projectes d’ens locals.

A la Conca, els diners es destinaran a millorar diverses deixalleries. Les de l’Espluga, Montblanc i Vilaverd s’emportaran, cada una, una subvenció de més de 10.000 euros. També tindrà una ajuda l’obra que es farà a la deixalleria de Santa Coloma, de Sarral i Barberà, en aquest cas de 4.700 euros cada una. Finalment, també s’han atorgat 7.000 euros en ajudes a millorar la deixalleria de Vimbodí i Poblet.

Les deixalleries van prenent importància com a centre de recursos, adquirint un paper més notable en la reutilització, no només la recollida selectiva. Aquests centres de recepció selectiva de productes permeten tractaments posteriors: la preparació per a la reutilització, la valorització i la disposició final. Es tracta d’instal·lacions orientades a residus especials en petites quantitats -com pintures, dissolvents, o bateries-, residus voluminosos -com mobles o electrodomèstics-, vegetals i runes. Les deixalleries contribueixen a assolir nivells més alts de recollida selectiva i a donar suport al servei municipal de recollida de residus.