Les obres del local social de Vallclara es van enllestir el passat mes de novembre tot i que encara hi ha detalls pendents per acabar d’arranjar i encara no s’ha celebrat cap activitat. El local, datat dels anys 60, es trobava en mal estat de conservació, amb parets molt primes, sostre d’uralita i un aïllament deficient, entre altres problemàtiques, motiu pel qual es va impulsar el projecte de renovació del local.

ÀUDIO: L’alcalde de Vallclara, Rosendo Roig, descriu la situació en què es trobava antigament el local social

Ara, l’espai ha actualitzat el seu aspecte i millorat la seguretat reforçant les parets, l’extracció dels elements d’uralita, l’aïllament del local, la col·locació de plaques solars al sostre i una accessibilitat adaptada per tots els públics. Les renovacions compleixen d’aquesta manera totes les normatives per acollir fins a 100 persones al seu interior.

  

Encara queden detalls de poca envergadura per enllestir, referents al mobiliari i arranjaments menors. D’aquesta manera, en poques setmanes el local social de Vallclara espera reobrir les seves portes per tornar a l’activitat.

ÀUDIO: Rosendo Roig apunta que encara falten certs detalls per la reobertura del local

Les obres han tingut un pressupost de 240.000 euros subvencionat en un 70% per la Diputació de Tarragona, com a part del Pla d’Acció Municipal (PAM) de l’entitat, i en un 30% per la Generalitat. El passat cap de setmana la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, juntament amb altres membres de la diputació i l’alcalde i regidors de l’Ajuntament van visitar el local així com altres millores realitzades al municipi per part de la Diputació, com l’arranjament d’alguns dels carrers de Vallclara.