L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha participat a Brussel·les en una reunió dels presidents de l’AMI, l’Associació de Municipis per la Independència. La trobada s’ha fet en el marc dels actes del desè aniversari de l’entitat municipalista.

Hi han assistit el primer president i impulsor, Josep M. Vila d’Abadal; Carles Puigdemont, que el va succeir per un breu període de 6 mesos; Josep Andreu, president provisional quan Puigdemont va ser nomenat president de la Generalitat; Neus Lloveras, la presidenta que va viure tot el camí cap a l’1-O; Josep M. Cervera, el president de l’època de la repressió, exili i presó dels líders polítics i socials i el president actual, Jordi Gaseni.

L’exili del president Puigdemont ha condicionat que la trobada es realitzés a Brussel·les en unes circumstàncies marcades encara per la pandèmia sanitària. La reunió tenia com a objectiu posar en comú les característiques de cada etapa i valorar i analitzar el que ha suposat i suposa l’entitat dins el procés d’emancipació nacional. També s’ha aprofitat per recollir els diferents punts de vista de cada president/a sobre el present i el futur més immediat.

Aquesta trobada s’emmarca dins els actes del 10 aniversari de l’entitat, creada el desembre del 2011. Si les condicions sanitàries ho permeten, està previst per les properes setmanes un acte commemoratiu i també una exposició que recull la trajectòria de l’entitat que recorrerà tot Catalunya.