Aquesta setmana s’ha completat el trasllat del fons documental de l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de l’Espluga que a partir d’ara estarà situat en una sala adaptada de l’Antic Institut. Fins al dia d’avui els documents es trobaven a la planta baixa de l’Antic Hospital en una sala on les condicions d’espai, conservació i organització no eren les adequades.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, explica els objectius del canvi d’ubicació

El trasllat ha tingut un cost total de 7.000 euros. Un cop reubicat el fons documental, properament s’iniciaran feines de reorganització, preservació i classificació d’aquest arxiu. Aquesta tasca compta amb l’assessorament de l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà i durarà uns mesos.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí parla del pressupost d’aquest trasllat

Pel que fa a l’espai que queda lliure a la planta baixa de l’Antic Hospital, es començarà a fer la redistribució d’espais administratius per tal d’instal·lar-hi l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania i les oficines d’administració. Un canvi que s’espera que sigui efectiu aquest 2022 i que s’acabarà amb la creació d’un espai de coworking a la primera planta de l’edifici de la Cooperativa, on actualment hi ha oficines de l’Ajuntament.