L’any 2018 l’Associació dels Amics de Sant Magí de la Brufaganya va començar el projecte de reconstrucció de la Casa de l’Ermita, una estructura que havia quedat malmesa a causa d’un foc forestal als anys 70 del segle XX. La seva estructura en va quedar afectada i s’havia de refer tota la part interior, inclosos els forjats.

El projecte va començar fa ara tres anys amb la intenció de recuperar la Casa de l’Ermita per convertir-la en un lloc capaç d’acollir les persones i entitats que visiten l’espai i fins i tot per ser la residència permanent de la persona que cuidi del santuari.

Fins al moment s’han fet feines de neteja i desenrunat i s’ha treballat en la planta baixa i el primer i segon trebol, finalitzant a mitjans del 2021 amb la coberta de la teulada. Per poder completar aquestes tasques fa un any es va posar en actiu una campanya de mecenatge que ha recol·lectat fins al moment 4.500 euros. També s’ha contractat un préstec de 15.000 euros a pagar en cinc anys.

El projecte continuarà el seu curs aquest 2022 i la campanya de mecenatge estarà en actiu per poder completar l’obra.

Obres a la Casa de l’Ermita de Sant Magí de la Brufaganya (Imatge: Cedida)