Els Reis Mags d’Orient es tornaran a lluir aquest any pels carrers de l’Espluga de Francolí complint totes les mesures de seguretat. A partir de 2/4 de 6 de la tarda, petits i grans podran veure a Ses Majestats passejant amb els seus carruatges pels carrers del municipi.

Després d’un 2021 amb un format adaptat, aquest 5 de gener els Reis recuperen el recorregut habitual per la carretera de Poblet, passeig Canyelles, plaça del Nové Centenari, carrer Major, plaça de la Vila, carrer de l’Abadia, plaça de l’Església, carrer Lluís Carulla, rotonda de l’1 d’Octubre i Plaça Montserrat Canals.

La cavalcada clourà a la plaça Montserrat Canals amb una posada en escena de Ses Majestats dinàmica i a l’aire lliure. Poc després s’iniciarà el repartiment de regals per les cases de l’Espluga.

ÀUDIO: Un dels membres de la Comissió de Reis de l’Espluga de Francolí, Marc Roca, explica l’última part del recorregut

Mesures durant la cavalcada

Per mantenir la seguretat amb la situació actual, es recomana a petits i grans evitar aglomeracions, mantenir les distàncies de seguretat i dur la mascareta posada en tot moment. A més, i com és habitual, es demana no pujar a baranes, reixes, contenidors o llocs elevats, no recollir caramels en cas de circulació dels carruatges reials i anotar el nom i telèfon dels infants per si es perdessin durant el recorregut.

Cal recordar que a partir de les 3 de la tarda i fins que s’acabi la cavalcada de reis no es podrà aparcar als següents carrers: Passeig Canyelles, Travessera de Poblet, plaça del Novè Centenari, plaça de la Vila, plaça de l’Església, Sant Abdon i Sant Senén, Lluís Carulla i Plaça Montserrat Canals.