La Conca de Barberà ha entrat al 2022 amb les pitjors dades epidemiològiques de tota la pandèmia. La variant òmicron de Covid-19, altament contagiosa, està batent tots els rècords. El gràfic sobre l’evolució del risc de rebrot mostra com aquesta sisena onada ja és la que suposa un augment de casos més gran. S’han superat les dades de la cinquena que havia estat la més contagiosa a la comarca.

Les dates de Nadal, de les que tot just ara es van recollint dades, han suposat una autèntica explosió de casos a la Conca de Barberà. De fet, durant l’última setmana de l’any van registrar-se 298 casos positius a tota la comarca. 553 conquencs i conquenques han donat positiu les darreres tres setmanes i això ha disparat el risc de rebrot fins als 3.850 punts, el risc més alt de tota la pandèmia, de moment.

La fotografia epidemiològica també mostra un Rt d’1,71 (100 positius en contagien 171) i sobretot una positivitat del 25,82%, això és el triple del llindar de control i rastreig. Un de cada quatre anàlisis acaba amb un positiu. Aquestes dades fan que els casos de positius de covid acumulats a la comarca siguin 2.898, i s’han registrat 38 defuncions.

L’Espluga té un risc de rebrot de 4.100 punts i Montblanc de 5.100 punts

Assistencialment, i més enllà del col·lapse dels CAP i la pressió hospitalària, cal ressenyar que s’han produït dues morts a la Conca en tres setmanes. L’edat mitjana dels casos actuals està als 37 anys a la comarca. Pel que fa a les dades de vacunació, la Conca tanca el 2021 amb el 77,9% de la població compta amb la pauta completa. També destaca que el 29,1% s’han posat la tercera dosi i el 31,4% la dosi de record.

ÀUDIO: La directora de l’ABS de Montblanc, Laura Ruiz de Porras, feia una valoració del tancament del 2021