El Servei d’Ocupació de Catalunya ha aprovat els darrers dies el projecte ‘Joves Actius Conca de Barberà 2022’, dissenyat per Concactiva, i que permet oferir de nou un programa de formació, tutorització i suport als joves d’entre 16 i 29 anys.

El projecte preveu diverses formacions professionalitzadores, que els joves podran triar. Destaca el curs d’hostaleria, amb pràctiques a l’Espai Cuina de Concactiva, de 210 hores i 40 més de pràctiques en restaurants, i també una formació més tècnica, on tractaran electrònica, soldadura i mecanitzats a les instal·lacions de l’Institut Martí l’Humà. Seran 310 hores de formació i 80 més de pràctiques en empreses de la comarca.

Com a novetat, hi haurà la formació d’anglès avançat, de 150 hores, totalment gratuïta, com la resta de propostes del programa. Aquesta formació està encarada a joves amb nivell d’estudis més elevats, amb un grau mitjà, grau superior o estudis universitaris assolits o en procés d’assoliment. L’objectiu és que els joves que facin aquest curs puguin trobar feina utilitzant les eines de prospecció de Concactiva i la subvenció per a empreses.

El programa inclourà tutorització per part dels tècnics de Concactiva perquè els joves puguin decidir el seu projecte vital, així com trobar feina o retornar al sistema educatiu formal.

Més de 1.000 euros mensuals per les empreses que contractin joves

Tots els joves que hagin realitzat la formació podran ser contractats per empreses del territori amb una ajuda per a les empreses de 1150 euros mensuals durant 6 mesos. Aquesta subvenció vol facilitar que els joves puguin trobar feina a la seva comarca i que les empreses creïn nous llocs de treball destinats a joves.