Els actes nadalencs s’amplien aquest 2021 en comparació a l’any anterior, gràcies al relaxament de les mesures contra la Covid-19 i la vacunació. Aquest fet s’ha notat al programa d’actes de l’Espluga de Francolí i en les activitats programades. És el cas de la Coral Espluguina que recupera el format tradicional de concert a l’interior de l’Església Vella pel 26 de desembre a les 7 de la tarda i afegeix una cantata a l’ermita de la Santíssima Trinitat el 19 de desembre a les 12 del migdia.

ÀUDIO: El director de la Coral Espluguina, Xavier Morgades, explica la tornada a la presencialitat

Després d’un any i mig amb restriccions i dificultats per dur a terme els assajos, la Coral va recuperar la presencialitat el passat mes de setembre, amb mascaretes i distància entre cantants. Actualment, l’entitat la formen una vintena de cantaires, xifra similar a la d’abans de la pandèmia.

Durant aquest temps de pandèmia, la Coral Espluguina únicament es va reunir a l’època nadalenca per fer una cantata a l’aire lliure pels carrers de l’Espluga i l’homenatge a la Colla Sardanista Joventut Espluguina, conjuntament amb la Cobla de Reus. Ara, l’entitat comença a recuperar-se amb aquests dos actes per acabar l’any i amb la intenció de nous concerts organitzats de forma conjunta amb altres corals de cara a l’any vinent.