La Biblioteca Municipal de l’Espluga de Francolí acollirà durant la primera quinzena de desembre un laboratori de lectura, que consisteix en una activitat que convida a l’experimentació al voltant de les lectures i d’objectes diversos. Està adreçada a infants d’entre 3 i 10 anys i aquesta sessió de laboratori de lectura anirà enfocada a identificar emocions, buscant en uns llibres extraordinaris per elaborar el propi elixir emocional. En aquest projecte hi participen les dues escoles de l’Espluga de Francolí, l’escola Martí Poch i l’escola Vedruna.

Aquesta activitat té com a objectius facilitar l’enfrontament a una emoció important per al lector a través del llibre, fer visible el potencial de les històries per comprendre el món interior, aprendre identificar i posar nom a les emocions i relacionar les emocions que apareixen en els llibres amb les d’un mateix.

El Servei de Biblioteques Públiques de Catalunya ofereix a les biblioteques la possibilitat de poder programar en el seu calendari d’activitats aquest ‘Laboratori d’elixirs’ itinerant a la demarcació de Tarragona. També és una iniciativa que rep el suport de la regidoria de cultura de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí.