Les fires i activitats històriques de la comarca estan reprenent la normalitat després d’una pausa obligada per la Covid-19. És el cas de la Fira Agrícola i Industrial de Sarral que torna amb mig centenar d’expositors. La celebració, sempre a les portes de Nadal, es concentra enguany en el dia 8 al matí, a partir de les 9 del matí i fins a les 3 de la tarda.

El certamen l’inaugurarà la corporació municipal i la presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Pallàs, a dos quarts de deu del matí, amb signatura del llibre d’honor a la sala de plens municipal. Seguidament, se sortirà en cercavila de grallers, capgrossos i gegants cap al passeig del VIII Centenari, on es tallarà la cinta d’inauguració del recinte firal i, en acabar, es repartirà l’esmorzar del firaire. A més del passeig, les parades d’artesans del tèxtil, la pell i les joies, i les de les entitats estaran situades a la plaça de la Societat, i els carrers Major, Targa i 1 d’Octubre.

Demostració de la Fira Agrícola i Industrial de Sarral (Imatge: Cedida)

Activitats durant tota la jornada

A més, a 2/4 de 12 a la plaça de la Societat tindrà lloc el Concert de Nadales per l’alumnat de l’Aula de Música Al Ritme. A la plaça del Padreny, i durant tot el matí, s’hi celebrarà una trobada de motos clàssiques. A la de l’església, s’hi celebrarà una missa solemne a 2/4 de 12. Les Guies Voluntàries de Sarral realitzaran una visita guiada al timpà romànic i a cal Carbonet.

La plaça del Mercat és un altre dels punts de trobada de la Fira, on s’hi podran tastar els nous vins i els més clàssics dels quatre cellers del municipi. La copa i tiquet tindrà un preu de 5 euros, i s’hi punxarà música a càrrec del Homs Da’s. Pels afeccionats del sector i els col·leccionistes, a banda, la Cooperativa de Sarral organitza al seu recinte un matí d’intercanvi de xapes de cava, jocs infantils i també es podran fer visites i degustacions.

A més, l’artista local Núria Rion obrirà el seu estudi en motiu de la fira, situat a l’antic estanc del carrer Major. La Sala Àgata, situada a l’avinguda Anguera, 1, programa un espectacle de circ en família, entre les 11 i la 1 del migdia, a un preu de tres euros.

La fira tancarà portes a les 3 de la tarda, però a dos quarts de set de la tarda, al Casal de la Gent Gran, es programarà una sessió de pel·lícules antigues de les festes nadalenques dels anys 70 i la fira del 1986, amb imatges inèdites de Moisès Magre.