Aquesta setmana s’ha donat a conèixer la proposta guanyadora dels pressupostos participatius de l’Espluga de Francolí. Amb una partida total de 24.000 euros finalment s’apostarà per renovar i millorar els rètols als carrers de l’Espluga, incrementant així la seguretat viària del municipi.

La proposta consisteix a repassar que tots els carrers tinguin el cartell amb el seu nom i posar-ne un si es detecta que hi manca. També es proposa posar miralls convexos a diverses cantonades oposades de la població per millorar la circulació dels vehicles.

La iniciativa guanyadora s’executarà durant el pròxim any amb una partida pressupostària de 24.000  euros. Les altres dues propostes que havien quedat finalistes eren projectes per millorar l’entorn de l’ermita de la Santíssima Trinitat, en un cas l’enllumenat i amb l’altra amb baranes de seguretat.

La participació del procés de votació d’enguany ha estat d’una trentena de persones i 15 propostes presentades. Des de la regidoria de participació ciutadana s’informa que per millorar la participació en les votacions, la propera edició dels pressupostos participatius es farà en format digital.

ÀUDIO: La regidora de participació ciutadana, Anna Garcia, parla de la baixa participació de ciutadans