L’Associació per al Desenvolupament Integral de la Vall del Corb impulsa les primeres jornades de ‘Territori de vincles: Eines pràctiques per a uns territoris rurals vius‘ per no només atreure la població a la vall, que es troba actualment bastant despoblada, sinó també donar idees per imposar noves propostes per millorar la qualitat i quantitat de primeres residències a la zona.

Aquestes jornades estan pensades amb tres eixos principals: agricultura i biodiversitat, accés a l’habitatge i gestió de recursos. Tres punts claus a través dels quals s’han organitzat xerrades, taules rodones, espais de treball i networking per donar idees i explicar projectes que han ajudat a dinamitzar altres territoris amb la mateixa problemàtica.

ÀUDIO: L’organitzadora de les jornades i membre de l’Associació per al Desenvolupament Integral de la Vall del Corb, Natasha Filippi, parla del projecte

‘Territori de Vincles’ està dirigit a la població i també als professionals i tècnics dels ajuntaments i entitats de la zona. D’aquesta manera es preveu donar eines de diferents característiques i enfocades als diferents implicats en aquest repte demogràfic.

Les jornades se celebraran el proper 5 i 6 de novembre a Santa Coloma de Queralt amb més d’una quinzena d’activitats programades amb entrada gratuïta. Per apuntar-se és necessari accedir a aquest formulari i especificar quin dia i en quina franja horària es vol participar. Les diferents cases rurals de la zona també ofereixen allotjament per aquelles persones que vulguin aprofitar tot el cap de setmana.