La situació de sequera a l’Espluga de Francolí continua sense millorar. Actualment la reserva als dipòsits és baixa, motiu pel qual el consistori ha decidit recupera el trasllat d’aigua provinent de Montblanc a través de camions cisterna. Durant el pont es va aturar aquesta mesura després que millores la capacitat dels dipòsits i a l’espera d’intenses pluges aquest cap de setmana. Finalment la metrologia no ha ajudat i els nivells han tornat a anar a la baixa.

La tendència negativa pel que fa als dipòsits és accelerada, motiu pel qual el consistori ha decidit recuperar el trasllat d’aigua provinent de l’Ebre a través de la connexió que hi ha a Montblanc, i s’espera rebre una vuitena de camions diaris amb capacitat d’uns 26.000 litres cadascun.

Els talls d’aigua continuen vigents

Es recorda que els talls nocturns seguiran cada dia de la setmana de 23 h a 6 h i només en certes zones del municipi perquè es vol detectar possibles fuites. No obstant això, es demana a tota la població que durant la nit no faci ús de l’aigua si no és imprescindible i es respectin els talls nocturns. Tanmateix el servei d’aigües municipal comunica que en els pròxims dies hi podria haver talls puntuals diürns en diversos carrers per comprovar fuites d’aigua.