La Ruta del Cister amplia els seus reptes i ho fa amb noves propostes per a famílies després que aquest any s’ estrenés l’aplicació LiveRun amb la qual corredors i ciclistes poden gaudir de diverses rutes pels monestirs cistercencs amb un guiatge a través de la pròpia aplicació. Ara el recorregut s’amplia per atreure també a famílies.

Tots els reptes que es proposen es poden realitzar en diferents modalitats: caminant (WALK), corrent (RUN) o en bicicleta de muntanya (BTT) i tenen l’inici i final als monestirs. Es tracta d’una activitat gratuïta, autònoma i oberta a tothom. Les persones que hi vulgui participar s’han de descarregar l’aplicació gratuïta i certificada LiveRun. Després, cal activar la ruta i seguir el track establert del repte que s’esculli per tal de poder registrar el temps i una classificació provisional.

La mateixa app permet consultar les classificacions, previsions de pas, informacions tècniques i turístiques, així com utilitzar l’audioguiatge. El sistema agafa les dades de geolocalització del GPS i quan no hi ha cobertura mòbil emmagatzema les dades i quan torna a agafar cobertura, les envia totes. A més, la plataforma està vinculada a la web de la Ruta del Cister, en la qual es mostren les informacions diverses de les rutes i s’hi publiquen els resultats del temps dels diferents participants, per reptes i per categories.

Els nous reptes que es posen a disposició de la ciutadania són:

  • Repte 1: (R1) Poblet – Vallbona (25,6 km)
  • Repte 2: (R2) Vallbona – Santes Creus (43,7 km)
  • Repte 3: (R3) Santes Creus – Poblet (34,8 km)
  • Repte 4: (R4) Ultra Ruta del Cister, recorregut complert (103 km)
  • Repte 5: (R5) L’entorn del monestir de Poblet (6,953 km)
  • Repte 6: (R6) L’entorn del monestir de Vallbona (5,765 km)
  • Repte 7: (R7) L’entorn del monestir de Santes Creus (7,465 km)