Des de fa una setmana pels carrers de l’Espluga es pot veure un nou camionet elèctric de la brigada municipal amb el qual es recull la brossa de forma manual i s’agilitza la neteja dels carrers més estrets. Aquest vehicle s’ha adquirit en contracte de rènting de forma conjunta amb la nova màquina de neteja, però ha arribat dos mesos més tard a causa de problemes amb el proveïdor.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals, Xavier Rosell, específica els treballs que es faran amb el nou camionet

D’aquesta manera el municipi ha substituït l’antiga màquina de neteja, amb deficiències des de feia temps, i en el mateix contracte ha adquirit aquest camionet elèctric, la tasca del qual es feia fins aleshores amb un ‘dumper’ o màquina de trabuc de la brigada, vehicle que podrà recuperar les seves funcions habituals.

La nova màquina de neteja i el camionet elèctric adquirits per l’Ajuntament de l’espluga de Francolí (Imatge: Laia Molné)

Amb aquest nou camionet l’Ajuntament preveu iniciar l’adquisició de vehicles més sostenibles i millorar la neteja del municipi. Des de la implantació del servei Porta a Porta ha canviat les necessitats a l’hora de recollir la brossa i calia un vehicle d’aquestes característiques. Tot i això des del consistori reclamen que encara falta més civisme per part de la ciutadania, per tal d’evitar que la nova maquinària s’hagi d’utilitzar per a altres tasques derivades d’un mal ús del nou servei de recollida.

ÀUDIO: Xavier Rosell recalca la necessitat d’actituds cíviques per mantenir el municipi net

Tant el camionet com la màquina de neteja s’han adquirit de forma conjunta amb una operació de rènting a través de la central de compres de l’ACM amb un cost d’uns 2.000 euros mensuals.