Imatge de  startap.cat / Ajuntament de Santa Coloma de Queralt.

El passat diumenge, 10 d’octubre, es va fer l’acte d’inauguració de les pintures al fresc de la Capella del Santíssim de l’Església de Santa Maria de Santa Coloma de Queralt. La missa va ser oficiada per l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planelles, i va comptar amb els cants de l’Orfeó de Santa Coloma.

Tot i que la inauguració oficial no s’ha fet fins aquest octubre, ja fa uns mesos que el mural estava acabat. Es tracta d’una obra de Josep Minguell que, utilitzant la tècnica de la pintura al fresc, ha pintat més de 100 metres quadrats que representen el patiment humà, la recerca de la llibertat i la resurrecció de Jesucrist. També hi ha dibuixat escenes de l’Apocalipsi i la imatge de Santa Coloma. 

Les parets de la capella de la parròquia de Santa Coloma de Queralt s’han omplert dels colors propis del territori. L’espai, de finals del període del barroc, estava pintat de blanc i no tenia cap ornament decoratiu. Ara ja hi llueixen els frescos de l’artista targarí Josep Minguell. 

En una de les parets principals de la capella, Minguell ha dibuixat un grup de persones que surten caminant d’un camp de concentració. Amb aquesta pintura es representa el patiment humà i l’esperança. A l’altre costat, el pintor ha reproduït la figura de Jesucrist en el moment de la resurrecció. A les parts superiors de la capella, també hi ha dibuixat escenes relacionades amb l’Apocalipsi i temes propis del municipi, com ara la imatge de Santa Coloma, de la població o de Minerva, entre altres.

Es tracta d’una tècnica pictòrica mil·lenària que s’aplica als interiors dels edificis i Minguell és un dels pocs artistes arreu del món que encara la practica.