L’atur continua el seu descens que ja encadena set mesos consecutius de baixada. El primer mes de tardor a acabat ha la comarca amb 9 aturats menys, el que situa la xifra en 827. Habitualment, el mes de setembre hi ha un repunt d’aturats per la finalització de l’estiu, els mesos més intensos gràcies al turisme, però en aquesta ocasió no ha estat així, recuperant-se després del descens viscut l’any anterior a causa de la Covid-19.

Comparant les xifres amb les del setembre de 2020, són 121 persones les que han trobat feina en aquest període, passant de 948 a 827 aturats. Les xifres de l’any anterior ja van traduir-se en un descens important en comparació al mes anterior, amb quasi 60 aturats menys i un any després la situació ha canviat substancialment, encadenant mesos de descens d’ençà que es va iniciar la crisi. Malgrat això, encara hi ha un 15% més d’atur respecte al setembre del 2019.

Si analitzem les xifres per municipis, Santa Coloma de Queralt és el que ha experimentat un descens més elevat amb 8 aturats menys. També han tancat el mes amb xifres positives Solivella (-2), Barberà de la Conca (-2), Blancafort (-1), Conesa (-1), l’Espluga de Francolí (-1), Llorac (-1), les Piles (-1), Pontils (-1), Rocafort de Queralt (-1), Senan (-1), Vilaverd (-1). En canvi el nombre d’aturats ha augmentat a Montblanc (+4), Pira (+3), Vilanova de Prades (+2), Vallclara (+2) i Vallfogona de Riucorb (+1).

L’atur se situa en xifres prepandèmia a Catalunya

A la resta del territori les xifres també són positives amb una caiguda del 3,24% respecte al mes d’agost, amb 12.658 persones desocupades menys. En total, hi ha 378.470 catalans desocupats, una reducció del 20,86% respecte al setembre de l’any passat, i que suposa 99.731 persones menys a les llistes de l’atur. Una xifra comparable amb les d’abans de la pandèmia.