Les exposicions emmarcades en l’any Palau Ferré continuen i ho fan a Tarragona, on el Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) acollirà fins a finals d’any una de les obres de l’artista montblanquí. En concret serà l’obra ‘Noia amb girasol’ que s’exposarà en una de les sales de l’exposició permanent del museu.

L’obra en concret va ser creada amb tinta xinesa de colors sobre paper tela. Es tracta d’una tècnica molt particular de l’autor, que dona com a resultat obres carregades de singularitat gràcies a un ús molt personal del color. El retrat ha estat cedit temporalment per la família de Palau Ferré com a reconeixement a la Diputació pel seu suport a la tasca de recerca i investigació en l’art contemporani.

Durant l’any 2011, coincidint amb el 90è aniversari de l’artista, el Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona va organitzar l’exposició retrospectiva ‘Palau Ferré i el seu paradís’, juntament amb la publicació del volum de la col·lecció Tamarit, coeditat per Viena Edicions i amb textos d’Antoni Salcedo Miliani. Deu anys després, i amb motiu del centenari, el museu li torna a retre homenatge amb aquesta peça de la seva obra.