Amb l’inici del nou curs la Biblioteca Mossèn Ramon Muntanyola ha tornat a apostar pel projecte ‘Viu un llibre’, a través del qual els joves d’entre 10 i 16 anys poden llegir i compartir la creació d’un llibre mitjançant una plataforma digital anomenada ‘Fiction Express’. D’aquesta manera els participants poden compartir idees i opinions sobre el llibre amb el seu autor per desenvolupar els següents capítols.

Un total de 7 biblioteques de la demarcació de Tarragona, entre elles la de l’Espluga, participen en aquest projecte. La iniciativa es desenvoluparà amb alumnes de 5è i 6è de les escoles Vedruna i Martí Poch i tots els alumnes de l’Institut Joan Amigó i Callau. Els mateixos mestres i professors podran escollir el llibre que es vol treballar i ells mateixos seran els administradors del grup.

Un projecte per fomentar la lectura entre els joves

La iniciativa ‘Viu un llibre’ té com a objectius fomentar la lectura, millorar la competència lectora i desenvolupar l’hàbit de llegir entre els joves. Per aconseguir-ho utilitza una metodologia única: cada setmana es publica un capítol de cada llibre, un per nivell i idioma (català, castellà i anglès), seguidament els participants tenen una setmana per llegir el capítol i interactuar a través d’un fòrum obert amb els autors i autores que estan escrivint el llibre i votar la millor de les tres opcions de continuïtat de la història. Les seves opinions ajudaran als escriptors a escriure els capítols posteriors.