L’Espluga torna a trobar-se en una situació tensa pel que fa a l’aigua després que aquest matí es detectés una avaria a la bomba que fa arribar l’aigua des del pou del Garber, el que afecta principalment al nucli de Les Masies.

Fa setmanes que a causa de la sequera i la falta de pluges l’Espluga es troba amb reserves d’aigua baixes, a prop d’arribar a un punt crític, ara aquesta nova avaria fa que no es pugui extreure aigua del pou del Garber i que només es disposi de la que ha quedat retinguda al dipòsit, la qual haurà de durar fins que se solucioni l’avaria.

S’espera que el problema se solucioni a principis de la setmana vinent, quan els serveis tècnics especialitzats es desplaçaran fins a la zona per comprovar el motiu de l’avaria.

L’Ajuntament ha demanat a la població del nucli de Les Masies un ús racional de l’aigua, una petició que es trasllada a la resta de la població, ja que com que no es disposa d’abastiment d’abastament des d’aquest pou, les reserves d’aigua del municipi també es veuen afectades.

ÀUDIO: El regidor de Serveis Municipals de l’Espluga de Francolí, Xavier Rosell, explica l’avaria al pou del Garber