El Museu i Forn del vidre de Vimbodí i Poblet ja té nou vidrier. Aquesta setmana s’ha donat a conèixer que Rafa Abdon és el substitut de Paco Ramos, que hi ha estat treballant durant quasi 25 anys i ara ha decidit prejubilar-se i deixar pas a una nova generació.

Abdon farà les mateixes funcions, ja que principalment realitzarà demostracions de vidre bufat a grups, escoles, entre d’altres i també hi haurà un horari de demostracions pel públic que visiti el Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet. Rafa Abdon vingut des de València no és desconegut pels vimbodinencs, ja que el vidrier ha fet moltes col·laboracions amb el Museu, també durant el Vitrum, la festa per excel·lència del vidre artesà a Catalunya.

L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, en declaracions a l’EFMR, explicava que “ara s’obre una nova etapa i un nou procés dintre del Museu i es tancarà aquests 23 anys que el Paco ha estat vidrier resident del Museu”. En la mateixa línia, Canela vol agrair la tasca que durant tots aquests anys ha estat fent el Paco.

ÀUDIO: Joan Canela, alcalde de Vimbodí i Poblet, parla sobre el nou vidrier

El que sí que ha canviat a diferència de Paco Ramos és que ell no serà autònom sinó que la plaça de vidrier ha sortit a exposició pública, sent una concessió administrativa. D’aquesta manera, el vidrier està desvinculat de la part museística i se centra només en el taller. La concessió entre l’Ajuntament i el vidrier ha estat firmada per dos anys, prorrogable un més. S’espera que d’aquí a uns dies es pugui dur a terme la presentació del nou vidrier.

Demostració de Paco Ramos al Museu i Forn del Vidre (Foto: Gerard Bosch)