Zona del Pla de Cervera de l’Espluga (Imatge: Pep Morató)

Aquest dissabte 14 d’agost, a partir de les 7 del matí i fins a les 12 del migdia, es durà a terme a la zona del bosc de la Tossa a l’Espluga una batuda de caça extraordinària. L’objectiu d’aquesta acció que anirà a càrrec de la Societat de Caçadors de l’Espluga és controlar la població de senglars a la zona i minimitzar i prevenir així els danys que aquesta espècie animal ha provocat en l’agricultura.

Durant els últims dies els pagesos de la zona del Pla de Cervera s’han queixat d’una manada de senglars, que segons la Societat de Caçadors quantifiquen entre 18 i 20. Això fa que els senglars causin danys en els conreus d’avellaners i també de la vinya. Per aquesta raó el departament d’Agricultura permetrà que es faci aquesta actuació sempre que l’Espluga no estigui en el nivell 3 del Pla Alfa a causa del risc d’incendi.

ÀUDIO: Josep M. Isern, president de la Societat de Caçadors, parla sobre aquesta batuda excepcional

Des de la Societat de Caçadors de l’Espluga es demana a la ciutadania no accedir a la zona ni a peu ni amb cotxe o bicicleta, a més a més, de què es respectin els senyals de Perill Batuda Senglar.