Gràfic i dades de MeteoPrades

Un esclafit és un corrent d’aire descendent molt violent associat a fenòmens convectius que en arribar a prop de terra s’expandeix horitzontalment a gran velocitat. En tenim d’humits i de secs i càlids. Això provoca variacions sobtades de temperatura, també que la humitat canviï en molt pocs minuts.

A Montblanc, segons les dades registrades per “Meteo Prades”, es va experimentar un aquest dimecres a la tarda-vespre. Va ser als vols de les 7 de la tarda quan el termòmetre va guanyar nou graus, superant els 37. De la mateixa manera, la humitat va caure del 40% a poc més del 15%. Mitja hora després, aproximadament, la situació ja s’havia normalitzat.

Al mateix es va viure a l’Espluga, segons les dades del Meteocat. A l’Espluga la temperatura va augmentar amb 30 minuts dels 27 graus als 35,4. Un fet que també va anar acompanyat amb ratxes de vent de 30 km/h.