L’Espluga Audiovisual i La Musca fan una crida a persones majors de 60 anys, que hagin viscut sempre o principalment a l’Espluga i siguin fills de mare i pare espluguins per participar en un projecte conjunt sobre el parlar local. La iniciativa parteix d’un llibre que aviat publicarà l’editorial espluguina sobre les singularitats del dialecte que es parla al poble, el dialecte de transició oriental-occidental. El treball portarà per títol ‘El penyic al perxe. El parlar de l’Espluga’, i va a càrrec de Jordi Crespo.

A partir d’aquesta publicació en sortirà un espai radiofònic per al qual ara es busquen voluntaris. En aquest sentit, les persones que compleixin els requisits abans esmentats es poden inscriure a la Floristeria Civiflor, a la Polleria Antònia o bé enviant un correu amb el nom i un telèfon de contacte a elpenyicalperxe@gmail.com. Hi ha temps fins a l’1 d’agost.

Els impulsors d’aquesta iniciativa contactaran amb les persones que s’hagin apuntat a la crida i se’ls explicarà en què consisteix la col·laboració. A grans trets, s’impulsaran enregistraments informals per copsar el parlar espluguí en l’entorn quotidià.

1 COMENTARI

Comments are closed.