L’Espluga de Francolí continua preparant-ho tot per la Festa Major anomenant a la directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó Ribugent, com a pregonera de l’edició d’aquest 2021. En un context com l’actual, l’Ajuntament de l’Espluga ha volgut posar sobre la taula el repte que representa el canvi climàtic i les seves conseqüències, com la riuada del Francolí del 2019.

ÀUDIO: El regidor de Cultura de l’Espluga de Francolí, Enric Mercadé, destaca el paper del Museu de la Vida Rural

El Museu de la Vida Rural destaca per ser un espai de reflexió i debat sobre el canvi climàtic. L’entitat s’ha tornat un punt d’acció per afrontar aquesta problemàtica a través de la cultura transformadora i el treball en xarxa amb el territori. Una reflexió que es traslladarà enguany al pregó de la Festa Major.

ÀUDIO: La directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó, parla del pregó d’enguany

Un pregó per la sostenibilitat del món rural

Gemma Carbó Ribugent és gironina de naixement però espluguina d’adopció. És directora del Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla des del 8 d’abril de 2018, i ha contribuït a fer que el Museu de la Vida Rural esdevingui un centre cultural de la memòria, la reflexió i la transformació sostenible des del món rural.

El pregó de la Festa Major 2021 tindrà lloc a la plaça d’en Canós el dia 29 de juliol, un acte amb reserva prèvia i aforament limitat, serà gratuït i estarà obert a tots els públics.