En el que portem d’any a Espanya hi ha hagut 42 feminicidis, d’aquests, 9 a Catalunya i 3 a la província de Tarragona. Aquesta campanya, anomenada ‘Jo m’implico’, vol sortir dels esquemes habituals de les diferents campanyes contra les violències masclistes que normalment victimitzen a la víctima i han volgut fer una campanya masculina, on els homes s’impliquen contra la violència i les denúncies en diferents situacions que ens podem trobar al nostre dia a dia.

De fet, la campanya compta amb diferents fotografies on els homes i les mans són els símbols protagonistes. També compta amb diferents vídeos, tres en concret, on es veuen diferents situacions de masclisme a la feina, de la casa, i al bar. Finalment s’ha creat un tríptic i una gira de diferents tècnics i tècniques per visitar els diferents pobles de la comarca per poder explicar de primera mà les diferents formes de violència masclista.

La presentació de la campanya va acabar amb una xerrada de la mà de Glòria Balada Alcoberro, tècnica de Promoció d’Igualtat de Gènere, membre de la Cooperativa Dignidart i cofundadora de l’Associació Catorze Eixos, sota el títol ‘Reacciona, implica’t i actua contra les violències masclistes’.

És una campanya realitzada per tots els ajuntaments de la Conca de Barberà, el Consell Comarcal, el SIAD, la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Igualdad i el Pacte d’Estat contra la violència de gènere.