Eres i corrals de Barberà de la Conca s’han omplert d’un miler de persones aquest cap de setmana amb motiu de l’onzena edició de la Festa del Trepat. Una vintena de cellers participants i 15 artistes van ser partícips d’una edició clarament festiva després que l’any passat s’hagués de suspendre a causa de les restriccions de la Covid-19. La pluja va deslluir les primeres hores de la tarda de dissabte, però finalment va permetre celebrar les activitats principals.

Amb el ‘Vi + Art = Trepat’ com activitat principal, durant el dissabte els voltants de Barberà de la Conca es van omplir d’actuacions musicals, parades literàries, show cooking, jornades tècniques i restauració. Els organitzadors es mostren satisfets amb la programació i la nova ubicació a l’aire lliure tot i el mal temps.

ÀUDIO: El president de l’Associació Festa del Trepat, Jordi Ribas, parla de les expectatives que s’havien posat

ÀUDIO: Ribas remarca que s’haurà de valorar la nova ubicació, ja que l’essència és fer-ho a dins del poble

La festa va arrancar divendres amb una jornada tècnica sobre viticultura biodinàmica. També es va inaugurar la festa a càrrec del Dr. Jordi López Vilar, de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica. Aprofitant l’ocasió l’organització també va inaugurar un monument, en concret una premsa romana al centre del poble. En l’acte també hi van participar Marc Rovira, alcalde de Barberà de la Conca, Ricard Sebastià, president de la D.O. Conca de Barberà i Jordi Ribas, president de l’Associació Festa del Trepat.

GALERIA D’IMATGES DE LA FESTA DEL TREPAT (PEP MORATÓ)